Phoenix Fashion

Fast fashion, is een bekende term in de hedendaagse kledingindustrie. Bekende kledingmerken zoals Zara, H&M en Primark produceren op hoog tempo trendy kledingstukken tegen extreem lage kosten, vaak gemaakt door werknemers die onder erbarmelijke omstandigheden tegen een laag loon werken en met veel milieuvervuiling. Tegenwoordig doneren mensen hun oude/kapotte kleding zonder erbij na te denken wat voor impact dit heeft op de wereld. Met Phoenix Fashion bedenken wij een manier om mensen bewust te maken van de realiteit van fast fashion.

Fotoshoot

Door mensen te inspireren hun oude kleding op te pimpen of op een andere manier te dragen, voorkomen we dat mensen hun kleding doneren zonder na te denken over de gevolgen. Dit doen we met behulp van een foto expositie. We verzamelen oude/kapotte kleding, en maken daar een nieuwe outfit van, zoals een rok gemaakt van stropdassen, een top gemaakt van een broek, etc. In totaal maken we 5 foto’s waarin we de kijker meenemen langs het kleding doneer proces. De foto’s moeten aantonen hoe slecht dit proces is voor de wereld en de mens.

De Expositie

De expositie wordt op een plek gehouden waar sowieso al veel mensen, en vooral jongeren langs komen. Jongeren zijn de doelgroep van dit project, omdat die het meeste bezig zijn met fashion trends en dus ook eerder kleding weg zouden gooien. Om mensen naar de expositie te trekken zorgen we voor goede promotie die aanspreekt bij de doelgroep, zoals tiktoks, instagram posts, posters en meer. 

Doel

Het doel van Phoenix Fashion is om mensen bewust te maken van de gevolgen van het doneren van kleding. We willen ervoor zorgen dat mensen hun oude kleding op een creatieve manier hergebruiken, in plaats van het meteen weggooien of doneren. Phoenix Fashion is dus vooral bedoeld voor mensen die onbewust omgaan met hun kleding.

Deel dit via:
redactieutrecht