Heb jij ook een goed idee?

Back In-Line ´24

Vorig jaar heeft Timo Back In-Line opgezet, na het succes van vorig jaar wil hij dit jaar opnieuw uitpakken met een editie! Mijn naam is Timo, ik ben 17 jaar oud en ik doe aan agressive inline skaten. Agressive inline skaten is een sport waarbij je je eigen grenzen leert kennen van zowel je lichaam als geest door je lichaam zo goed mogelijk in controle te houden op wielen. Zelf beoefen ik deze fantastische sport al meer dan 3 jaar met veel plezier en mijn favoriete locatie om te skaten is dan ook skatepark maasplaza hier onder de zwijndrechtse brug. Wat ik alleen wel maar al te jammer vind is dat ik op deze geweldige plek weinig andere mensen zie die deze sporten ook beoefenen.

In de jaren 90 was dit vooral in Amerika de meest bekende sport aller tijden en tot de dag van vandaag is er geen sport zo groot als dat agressive inline skaten toen was. De reden dat deze sport zo klein is geworden is omdat mensen nieuwe trends zagen op het skatepark. Er kwam een nieuwe straatsport uit namelijk de ook super fantastische sport skateboarden. Naast dat het een stuk goedkoper was, was het toen ook veel cooler want niemand had destijds zo´n plank op wielen. En wedstrijden waren er ook steeds minder. Veel grote wedstrijden zoals X-games stopten met het organiseren van inline skatewedstrijden. Op deze manier werd de sport steeds en steeds minder populair tot op het punt dat ik jullie zelfs moet uitleggen wat agressive inline skaten überhaupt inhoudt! Maar ondanks dat deze sport minder populair is geworden blijft het een van de meest fantastische sporten en daarom was er ook weer een Back In-Line ´24.

Met Back In-Line wil ik de agressive inline skate scene groter maken in Dordrecht, maar ook aandacht trekken uit heel Nederland. Dat ga ik doen door middel van het organiseren van een grote skatesessie en wedstrijd hier in Dordrecht onder de Zwijndrechtse brug. Veel inline skaters zijn namelijk begonnen met deze sport na het toekijken van zulke skate events, want als je als kind zo’n skater een super hoge salto ziet doen is het enige wat in je opkomt: ‘Wow dat wil ik ook kunnen!.’ En naast dat zo’n event mensen aanstuurt om te beginnen met de sport is deze dag ook geweldig voor de inline skate community zelf. Je ziet tientallen verschillende creatieve mensen die op hun eigen manier skaten en die dan ook inspiratie aan anderen kunnen geven en in een competitie laat je aan het publiek en jezelf het uiterste van wat je kan zien wat je ook meer motivatie geeft om door te gaan met deze toffe sport.

In september hadden we zo’n fantastische dag. Tijdens Back In-Line 2023 kwamen rond de 75 inline skaters uit alle hoeken van Nederland en zelfs Duitsland om naar dit event toe te gaan. Het was een groot succes, bij bijna geen enkel event in Nederland zag je zoveel mensen niet alleen tegen maar ook met elkaar rollen. Nadat iedereen had genoten van de dag had iedereen nog een vraag aan mij en dat was, wanneer komt Back In-Line 2024? En dat heeft mij gemotiveerd om dit succes een nog veel groter succes te maken. 

Om Back In-Line 2024 te realiseren hadden we natuurlijk meer dan alleen het skatepark nodig. Ik wilde deze editie extra groot uitpakken, want ondanks dat het vorige event een gigantisch succes was, waren er ook verbeterpunten. Timo wilde de bbq groter maken, zodat iedereen ook nog na het skaten kan genieten van deze dag! En dat is gelukt met behulp van AH Maasplaza, zij sponsorde een deel van de hamburgers en gaven wat watermeloenen, de perfecte tussen door snack op een zonnige sportieve dag.
Zie hieronder de aftermovie van deze gezellige editie!


Fase: Draagvlak