Heb jij ook een goed idee?

Het Groene Kartel

Het Groene Kartel is als een gewenst onkruid, een canvas dat niets anders wil dan groeien en bloeien in het jaar 2024. Door guerrilla en kartel geïnspireerde ondernemings tactieken zal dit semi onschuldige vergroeningsproject worden ondernomen te Dordrecht. 

Honderden potjes, gevuld met een plantje, voor u om te laten staan, te verplaatsen, mee te nemen, weg te geven of als u er een fijn gevoel bij krijgt, te stelen, want ze zullen spontaan in de stad Dordrecht verschijnen.

Naast een vergroeningsproject, met oog voor duurzaamheid en milieu, om de koude stenen stad Dordrecht meer biodiversiteit en kleur te geven dient het ook als een sociaal experiment met de vraag: “zal de Dordrechtse mens de zorg op zich nemen voor de vergroening en, nog belangrijker, niet de vergroening verwoesten uit baldadigheid en verveling?’’. 

Om de gewenste resultaten te behalen zullen de potjes, de plantjes, de stoute verrassingen en de naamsbekendheid om het project heen “een schreeuw om meer” moeten creëren en deze schreeuw moet komen vanuit de mooie en minder mooie mensen van Dordrecht, maar mooie mensen desalniettemin. 

Thema: Het Groene Kartel
Fase: Draagvlak