Heb jij ook een goed idee?

The Cupcake Recipe

“The Cupcake Recipe” is een aangrijpende korte film die draait om wraak, eenzaamheid, zorg, vertrouwen en reflectie binnen een familie. Wanneer een stervende man zijn mantelverzorgster onthult dat zijn laatste wens is om zijn as te verwerken in cupcakes voor zijn verwaarlozende familie, neemt het verhaal een duistere wending. De mantelverzorgster staat voor de emotionele taak om te beslissen of ze zijn schokkende wens zal vervullen.

Op de dag van de begrafenis, geconfronteerd met een onverschillige familie, brengt ze de cupcakes mee. Na het proeven van de cupcakes gebeuren er vreemde dingen met de familieleden wanneer ze in slaap vallen, waarbij ineens iemand zich ’s nachts op het kerkhof bevindt met een sinistere grijns.

Na enkele maanden van pre-productie en desk research is het onlangs gelukt om de begroting rond te krijgen m.b.v. Gemeente Dordrecht en een tal van sponsors o.a. Emphesias Media en Theater Rotterdam. We zijn nog in overleg met onze beoogde locatie.

Na het creëren van de film gaan we er natuurlijk voor zorgen dat de film vertoont zal worden, daarvoor hebben we het volgende plan gemaakt:

Vertoning in bioscopen en filmfestivals: “The Cupcake Recipe” zal getoond worden tijdens nationale en internationale filmfestivals en bioscoopvertoningen om een breed publiek te bereiken.

Vertoning in gasthuizen en activiteitencentra: De film zal specifiek worden vertoond in gasthuizen en activiteitencentra, om ouderen te betrekken en hen de mogelijkheid te bieden om na te denken over hun eigen situatie.

Interactieve discussies: Na elke vertoning in bejaardentehuizen worden interactieve discussies georganiseerd met de ouderen, waarbij de thema’s van de film worden besproken en reflecties worden gedeeld. Zo is de film de aanleiding om deze moeilijke thematiek bespreekbaar te maken. Jongeren worden uitgenodigd om deel te nemen aan de discussies en te reflecteren op de relatie met hun oudere familieleden. Dit draagt bij aan het bewustzijn en stimuleert regelmatig contact met oudere generaties.

Thema: The Cupcake Recipe