Heb jij ook een goed idee?

Let ´em Cook

Let ´em Cook is een online serie waarin jongeren onder begeleiding van Projectbegeleider Maarten gaan koken, maar alles zelf bepalen en Maarten juist aan het werk zetten. De phrase ´´Let ´em Cook´´ komt van Lil B, de betekenis ervan is dat je een persoon de ruimte moet geven zijn/ haar ding te doen, vertrouw op diegene zijn/ haar kunnen. Bemoei niet, let ´em cook! 

De jongeren kiezen zelf wat, voor wie en waar ze koken, oftewel ik laat ze hun ding doen. Denk aan mealpreppen met hangjongeren, zodat zij ondanks dat ze op straat hangen toch gezond eten. Een guy die voor zijn vrienden wil koken, omdat hij ze niet spontaan kan uitnodigen bij hen thuis mee te eten waar zijn ouders precies voldoende koken. Of denk aan een jongedame met Marokkaanse roots die graag traditionele tajine gerechten wil koken voor haar witte vrienden. Ik kan het niet invullen, want de jongere bepaald.

Er wordt door meerdere camera´s gefilmd en we zijn beiden voorzien van een microfoon, gedurende het koken zal ik zo nu en dan wat vragen erin gooien om te kijken of er een mooi gesprek uit voort komt. Denk aan vragen over degene voor wie ze koken, waarom ze het gerecht en de locatie hebben gekozen, over Dordrecht, in de persoonlijke sferen en wat er in het moment ontstaat. 

Uiteindelijk zal er zich een podcast serie vormen met verschillende jongeren die kleur geven aan hun wijk, aan Dordrecht, of gewoon iets willen doen voor hun dierbaren.