Heb jij ook een goed idee?

STAD Politiek

De stagiaires van STAD Dordt hebben een nieuw thema: De Europese Unie! Dit met het oog op de aankomende Europese Verkiezingen, welke 6 juni plaats zullen vinden.

Hiervoor hebben Ravi, Melodie en Nino een Instagram account aangemaakt @stadpolitiek 🇪🇺
Daar zullen ze een komisch journaal presenteren en op een humoristische manier inzicht geven in de Europese Unie.

Tijdens dit project willen wij ons focussen op het aansporen van zo veel mogelijk jongeren om zich te verdiepen in de aankomende Europese verkiezingen, zodat zij uiteindelijk de motivatie krijgen om daadwerkelijk te stemmen. De stagiaires dachten hierbij snel aan ons eigen Journaal, maar dan met een grappige twist. Ze wilde dan sketches maken, interviews houden, gastsprekers uitnodigen. Je zou dit kunnen zien als een soort parodie, dit zal sneller de aandacht grijpen van de jongeren.

Het is voor ons als Europeanen van belang om goed gebruik te maken van onze stem. Het wordt vaak onderschat hoe jouw stem Europa kan veranderen. Vooral bij de jongeren wordt dit minder serieus genomen, doordat er te weinig over gesproken wordt op scholen, maar ook in het dagelijks leven. Vaak staat de informatie die wel wordt gegeven over de verkiezingen in complexe taal, wij willen ervoor zorgen dat de taal die wij gebruiken begrijpelijk is voor jongeren, maar we willen ook vermijden dat het saai wordt. We hebben daarom creatieve activiteiten samengevoegd in dit project. Iedere aflevering zullen we iets anders behandelen en over andere onderwerpen praten rondom de verkiezingen.

Introductie STAD News

Gaandeweg het project kwamen ze er na aanleiding van expert gesprekken achter dat ze hun script wat moesten aan passen en een wat serieuzere toon wilde aanslaan. Zo hebben ze gesproken met Mohammed Chahim, Europees Parlementariër bij de Groene. Mohammed heeft zich veel bezig gehouden met de Green Deal. Daarnaast hebben zeg gesproken met Ria Cats, Europa journalist van het Financieel Dagblad.

Thema: europese unie