Heb jij ook een goed idee?

Time Knight

De LHBTQI+ community groeit, maar de vertegenwoordiging van deze groep is vrij eenzijdig. Bowen herkende dit in zijn jeugd en wil juist dat de LHBTQI+ community op meer verschillende manieren wordt gerepresenteerd, dus maakte hij strip met een homoseksuele superheld. Waar jonge lezers tegenop kunnen kijken en zichzelf terug kunnen zien. Het hoofdpersonage Sam is lieve zachte jongenman, maar is ook zeker stoer! Dit gaat bewust in tegen de stigmatisering van Queer personen. De superkrachten die Sam bezit hebben veelal te maken met tijd, vandaar ook dat de strip ´Time Knight´ heet. Ook de andere karakters in Time Knight zijn gebaseerd op de inclusieve samenleving van dit moment en zijn zeker gerelateerd aan Queer eigenschappen. 

Bowen hoopt de strip fysiek te kunnen releasen tijdens Dordrecht Pride op 31 augustus. Hier wil hij met behulp van STAD Dordt een release party omheen bouwen om aandacht te vragen voor het uitbrengen van Time Knight.


Fase: Draagvlak